Imate pitanje?  Kontaktirajte nas na: info@whoiswhoinit.com 

DATALAB d.o.o.

Zagreb Avenija V. Holjevca 40
Pretvorite podatke u dobit! Turning data into profit!

Detalji

Pretvorite podatke u dobit!

Datalab je vodeći proizvođač poslovnih rješenja (ERP) za male, srednje velike i velike tvrtke u Jugoistočnoj Europi.Kvalitetu Datalab SW rješenja potvrđuje više od 52.000 zadovoljnih korisnika  ERP-a PANTHEON™, ali i medalje za izvrsnost osvojene na najvećem svjetskom informatičkom sajmu CeBIT-u u Hannoveru 2008.  i 2013.g.  Preko 20 godina tvrtka je prisutna u 12 država Regije, a raste i izvan tih geografskih okvira.

Pružamo napredna softverska rješenja (ERP) PANTHEON™ koja su u potpunosti sukladna i u svakom trenutku ažurirana sa zakonom. 

Bavimo se razvojem poslovne programske opreme te savjetovanjem i stručnim osposobljavanjem. Ekipa smo stručnjaka različitih usmjerenja s velikom količinom znanja i iskustava pri rješavanju pitanja i izazova vezanih uz korištenje suvremenih poslovno- informacijskih tehnologija.

Posvetili smo se razvoju učinkovitog poslovno- informacijskog sustava PANTHEON koji omogućava potpuno upravljanje i pregled nad svim procesima i resursima rada u poduzeću. Brze i točne informacije su zaista ključne za preživljavanje poduzeća jer na taj način mogu zadržati svoju konkurentnu sposobnost i razvijati je uz modernu informacijsku podršku. PANTHEON je danas najbolji regionalni poslovno-informacijski sustav u svom segmentu, što zapravo nije naš konačni cilj. Naš je konačni cilj kreirati najbolji ERP na svijetu. Naša misija je stalnimi inovacijama osigurati kvalitetnu poslovnu informatiku svima, također i najmanjim poduzećima. Želimo im pomoći pri rastu i ostvarivanju strategija. Želimo da optimizacijom poslovnih procesa i automatizacijom radnih procedura povećaju dobit.

Datalab je usmjeren razvoju poslovnih rješenja koja s otvorena, prilagodljiva i moćna. Nastojimo da naša rješenja djeluju u svim  informacijskim okruženjima i da korisnicima omogućavaju jednostavan izbor tehnologije obzirom na njihove vlastite poslovne strategije.

Posvećeni smo konstantnim poboljšanjima i inovacijama. Vjerujemo u sposobnost i trud naših suradnika i partnera. Njegujemo kulturu timskog rada koji  zaposlenima, uz korištenje najmodernije tehnološke podrške te dodatnih znanja, otvara put za optimalnu iskoristivost i rast vlastitih potencijala.

Poslovni informacijski sustav PANTHEON osmišljen je modularno i dopušta jednostavne nadogradnje s dodatnim rješenjima naših partnera. Korisnicima osiguravamo napredne funkcionalnosti koje im omogućavaju prilagođavanje informacijske podrške poslovanju i učinkovito dodavanje novih poslovnih usluga.

IZJAVE KORISNIKA:

Na početku smo prilagodili materijalni dio poslovanja koje nam omogućava potpunu sljedivost materijala, pregled nad zalihama i rezervacijama materijala. Vladamo svim procesima: od kalkulacije, ponuda, narudžbi, ispisa radne dokumentacije, materijalnoh poslovanja, fakturiranja i financijskog poslovanja te kadrova. Niro Steel d.o.o.

S PANTHEON-om smo vrlo zadovoljni jer pored troškova kupnje s njim zapravo nemamo drugih troškova. U usporedbi s drugim programima dobili smo najviše za tu cijenu. Marjan Hribar, voditelj prodavaonice, Prodajalna Condor Ljudmila Hribar s.p.

 

Galerija slika


Osnovne informacije

50063679828
Avenija V. Holjevca 40, 10000 Zagreb
+385 1 3535 595
Goran Težak
Dijana Latković

Informacije

1997
16
Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Bugarska, Albanija, Rumunjska, Ukrajina, SAD, Švicarska, Australija, Rusija
  • Sukladnost s preporukama Međunarodne organizacije revizora informacijskih sustava (ISACA) 
  • Sukladnost s Međunarodnim standardima računovodstvenog izvješćivanja (MSRP) 

Proizvodi i usluge

PANTHEON™  ERP (Datalab)

PANTHEON™ ERP (Datalab)

ERP Datalab PANTHEON™ je suvremeni poslovni informacijski sustav za vođenje, upravljanje...

ERP - Enterprise Resource Planning

Delphi i MS SQL

Uvijek sagledavamo širu sliku, ne samo trenutne rezultate. Preko 60% dobiti ulažemo u razvoj, što jasno ukazuje na važnost koju poklanjamo brizi za budućnost. Vjerujemo također u eko-ekonomiju poduzeća. Tako pored dobiti poštujemo i ostale utjecaje na okolinu u kojoj djelujemo. Pri tom uzimamo u obzir i postupanje prirodnim resursima i njihovom djelovanju na ljude, i izvan i unutar poduzeća. Dio društvene odgovornosti je također pružanje pomoći onima koji su nevolji ili teškoćama. Zato svake godine dio dobiti namjenjujemo humanitarnim ciljevima.Želimo postati najbolji regionalni poslovno-informacijski sustav u svom segmentu, ali to zapravo nije naš konačni cilj. Naš je konačni cilj kreirati najbolji ERP na svijetu. 

Zaposleni su naše ključno dobro i trudimo se kreirati privlačnu radnu sredinu za zaposlenike i najviše što možemo smanjiti stres koji je u informatičkoj djelatnosti neizbježan. U našoj je branši 40-satni radni tjedan prije izuzetak nego li pravilo, što ne vrijedi za Datalab. Zaposlene ne želimo iscrpiti pretjeranim radom i obavezama jer to neposredno utječe na pad kvalitete rada. Znamo kako su samo odmoreni mozgovi kreativni. Zaposlene zato radije potičemo na samostalno razmišljanje i preuzimanju odgovornosti, poželjno je također aktivno sudjelovanje pri upravljanju poduzećem. Vjerujemo u podjelu ostvarene dobiti i interno vlasništvo. U Datalabu brinemo za visoko osposobljen kadar na svim razinama poduzeća. Naše suradnike odlikuje entuzijazam i predanost radu, visoka razina znanja, samoinicijativnost, kreativnost i profesionalan odnos. Uz dodatno obrazovanje neprestano brinemo da su našim suradnicima na raspolaganju odgovarajuća znanja i najnovije tehnologije. DATALAB konstantno ulaže u edukacije i usavršavanje svojih zaposlenika te radi na svakodnevnom povećanju sposobnost i kompetencija i naših djelatnika, ali i partnera i suradnika. Vjerujemo u sposobnost i tud naših suradnika i partnera. Njegujemo kulturo timskog rada koji zaposlenima z upotrebu najmodernije tehnološke podrške te dodatnih znanja otvara put za optimalnu iskoristivost i rast vlastitih potencijala.

Enterprise Resource Planning, Corporate performance management, Mobile solutions, Trade software solutions, Customer relationship management, Human resources, Data warehouse, Travel & Tourism Solutions, Business Intelligence, Document management, IT infrastructure

Nagrade, priznanja, certificati

Zlatna medalja AGRA 2014.

Zlatna medalja na 52. poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA u kategoriji (novi) proizvodi domaće proizvodnje.

Nagrada EuroCloud 2014
Strukovna komisija je ovoga puta to laskavo priznanje u kategoriji najboljeg korištenja usluge u oblaku u gospodarstvu dodijelila upravo nama, tvrtki Datalab, konkretno za uslugu PANTHEON Farming – inovativno korištenje mobilne aplikacije PANTHEON Farming Mobile. Kao jedan od pobjednika slovenskog natjecanja sudjelovat ćemo s drugim državama u konkurenciji za europsku EuroCloud nagradu.

Priznanje Feniks 2014.
Datalab je u veljači 2014 dobio priznanje Feniks koje je Bisnode na 8. prodajnoj konferenciji Sales Summit prvi puta podijelio poduzećima koja su se slijedom financijske krize našla u teškoćama, ali su se i usprkos tome se uspjela podići iz pepela.

Zlatna medalja AGRA 2013.
Na 51. poljoprivredno-prehrambenom sajmu Agra PANTHEON Farming je zaprimio zlatnu medalju pri ocjenjivanju Mehanizacije i opreme.

European Seal of e-Excellence 2013
Osvojili smo srebrni European Seal of e-Excellence za PANTHEON Farming. Nagradu dodjeljuje EMF – The Forum of e-Excellence za inovativna rješenja.

Oracle partner 2010
U poslovnoj 2010. godini sa slovenskom podružnicom Oracle-a sklopili smo najviše poslova u odnosu na sve njihove partnere.

Naj e-rješenje i Naj e-poduzeće 2008
9. studenoga 2010. pri Gospodarskoj zbornici Slovenije održala se dodjela nagrada poduzećim i financijskim institucijama za najbolja godišnja izvješća 2009. Datalab Tehnologije je dobilo nagradu za najbolje godišnje izvješće u kategoriji srednjih i malih poduzeća i time se postavilo ravnopravno prema nagrađenim velikanima – Krki i Triglav osiguranju.

Naj e-rješenje i Naj e-poduzeće 2008.
Na natečaju za Naj e-poduzeće i Naj e-rješenje koje je 2008. Organizirala Javna agencija RS za poduzetništvo i strane investicije (JAPTI), a u suradnji s Gospodarskom komorom Slovenije, Udruženjem za informatiku i telekomunikacije te Ministrstvom za visoko školstvo, znanost i tehnologiju – Direktoratom za informacijske djelatnosti, kompanija Datalab osvojila je čak dvije nagrade.
Na temelju pregleda učinkovitosti rješenja e-poslovanja natjecatelja nagrađene su najbolje e-aplikacije obzirom na integrirana e-rješenja. Slijedom toga osvojili smo zlatnu nagradu Naj e-rešitev 2008. u kategoriji malih poduzeća za sustav PANTHEON.
U okviru nagrade za Naj e-poduzeće organizatori su birali i tvrtke koje su bile posebno uspješne pri uvođenju i daljnjem korištenju e-poslovanja u svojim poslovnim procesima. U kategoriji malih poduzeća primili smo srebrnu nagradu Naj e-poduzeće 2008. za uvođenje e-poslovanja.

European Seal of e-Excellence 2008.
Datalab je na CeBitu 2008. primio prestižno priznanje European Seal of Excellence koje dodjeljuje E-Accelerator. Datalab je prvo slovensko poduzeće kojem je uspjelo osvojiti to priznanje.
European Seal of Excellence dodjeljuje se europskim IT tvrtkama koje se svojom inovativnošću i kvalitetnim rješenjima u marketingu izrazito ističu od ostalih; neki od prethodnih dobitnika su tvrtke Nokia, Strato, Alcatel i drugi.

Oracle EE & CIS partner leta 2007
Datalab je u travnju 2007. izabran Oracle partnerom 2007. na području “Oracle EE & CIS Partner”. Datalab je prva tvrtka iz cijele regije Adriatic koje je osvojilo tu prestižnu nagradu. Tako je i Oracle pokazao da PANTHEON smatra vodećim poslovno-informacijskim sustavom za mala i srednja poduzeća u ovom dijelu svijeta.

Intervju

 untitled 002

INTERVJU: Goran Težak, direktor Datalab Hrvatska

Koje su glavne prednosti vaše tvrtke u razvoju i implementaciji ERP rješenja? Možete li predstaviti kompetencije vašeg Tima i zašto je baš vaša tvrtka prava adresa za ERP rješenje?

PANTHEON™ je ERP kreiran za e-stoljeće i odavno je spreman predvoditi novu industrijsku revoluciju , poslovanje 4.0., koja se osniva upravo na njegovim osnovnim značajkama: na konceptu korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u cilju digitalizacije cjelokupnih poslovnih procesa u svim njihovim fazama - od efikasnog marketinga, pametne prodaje, optimizacije radnih procesa i dokumentacije do povećanja vrijednosti i smanjenja troškova. Uvođenje ovog modela, kao i uvođenje samog PANTHEON™-a u poslovni sustav, vrlo se brzo osjeća i na dobiti tvrtke. Digitalno umrežene tvrtke i sustavi još su usmjereniji prema željama tržišta, kvaliteti i dodanoj vrijednosti te razvoju novih proizvoda, usluga i poslovnih modela. Budućnost je u digitalizaciji i povezivanju, a mi s PANTHEON™-om već sada svojim korisnicima olakšavamo i ubrzavamo prijelaz na potpuno elektroničko poslovanje. Datalabov tim sastavljen je od educiranih, visoko motiviranih ERP profesionalaca. U Hrvatskoj je trenutno 15 aktivnih Datalab partnera, od kojih je 5 Premium. Stručni konzultanti naše partnerske zajednice sačinjavaju najveću mrežu IT podrške u Republici Hrvatskoj, a i dio su regionalne PANTHEON™ podrške.

Koje su glavne komparativne prednosti vašeg rješenja u odnosu na konkurenciju?

U Datalabu smo posvećeni konstantnim poboljšanjima, inovacijama i napredovanju. Taj je koncept zaista raširen u grupi otvorenog koda jer evolucijski razvoj dopušta brze nadogradnje uz niske troškove. Definitivno smo drugačiji od konkurencije, posvećeni konstantnim poboljšanjima i inovacijama te s vjerom u sposobnost i kompetenciju naših djelatnika, partnera i suradnika.

Na kojoj tehnologiji je bazirano vaše rješenje i na koji način je riješen sigurnosni aspekt aplikacije?

PANTHEON je baziran na Delphi i MS SQL.

Koliko traje implementacija rješenja (kako se određuju/biraju moduli za klijenta) i na koji način se pruža korisnička podrška/održavanje/update nakon implementacije

Prije implementacije PANTHEON-a obavljamo detaljnu snimku stanja i sukladno utvrđenom sa svakim korisnikom individualno određujemo dinamiku uvođenja novog ERP-a u poslovanje. Tijekom procesa, a i kasnije tijekom cijelog vijeka korištenja PANTHEON-a našim je korisnicima na raspolaganju čitav niz različitih oblika edukacije, pisana uputstva, video-upute i sl. Također je organizirana i 24/7 korisnička podrška naših konzultanata te konzultanata naše partnerske mreže koja je najveća takva u RH.

Da li je vaša ERP aplikacija prilagođena mobilnim uređajima i na kojim sve platformama se može koristiti te u kojim sve zemljama/regijama nudite Pantheon?
MS i Android. Zemlje: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Švicarska, Kosovo, Ukrajina, Rumunjska, Albanija, Bugarska, Crna Gora

Imate specijalizirane proizvode po sektorima, imaju li oni predefinirane module i mogu li se oni nadograđivati? Istaknite još neke ključne karakteristike vašeg ERP rješenja.

PANTHEON softverska rješenja su otvorena, prilagodljiva i moćna. Naša je želja da naša rješenja djeluju u svim informacijskim okruženjima i da korisnicima omogućavaju jednostavan izbor tehnologije obzirom na njihove vlastite poslovne strategije.
Razvijamo poslovni informacijski sustav koji je osmišljen modularno i dopušta jednostavne nadogradnje s dodatnim/vertikalnim rješenjima naših partnera. Korisnicima tako osiguravamo napredne funkcionalnosti koje im omogućavaju personalizaciju informacijske podrške i učinkovito dodavanje novih poslovnih usluga.
O sadržaju nadogradnje programa odlučuju povratne informacije korisnika, javno testiranje i korisničke grupe. Prijedloge ocjenjujemo i temeljem su nam za osnovu specifikaciju izmjena. Specifikaciji izmjena slijede razvoj, testiranje i lokalizacija. Tako je sve spremno za objav nove nadgradnje. Korisnici mogu sami odlučiti da li će instalirati nadgradnju. Na taj su način korisnici također dijelom razvoja.

Popis IT tvrtki u Hrvatskoj

wk

Projekt WHOisWHOinIT je on-line platforma za detaljnu prezentaciju tvrtki, proizvoda, usluga i ljudi povezanih s hrvatskom IT industrijom.

 

Izjava o privatnosti

Kontaktirajte nas

Nositelj projekta za EMEA regiju

VIDI-TO d.o.o. Zagreb, Croatia, tel ++385 01 3096 676, fax ++385 01 3096 675
info@whoiswhoinit.com
Whoiswhoinit.com zaštićen je trademark. Sva prava su pridržana.
Luxembourg, EU

Newsletter

Primajte najnovije vijesti iz IT svijeta ....
Slažem se sa Uvjeti privatnosti