Imate pitanje?  Kontaktirajte nas na: info@whoiswhoinit.com 

Mobilisis d.o.o.

Varaždin Varaždinska ulica 8, II.odvojak, Jalkovec, 42000 Varaždin
Pogledajte video
watch video

Detalji

Tvrtka Mobilisis proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturuza upravljanje industrijskim procesima, te mobilno prikupljanje i prijenos podataka. Naši proizvodi su napredne hardverske i softverske komponente visokog stupnja integracije koje omogućavaju fleksibilnu primjenu u najzahtjevnijim poslovnim procesima, te prijenos i obradu svih vrsta informacija u procesima koji su bitni za razmatranje u realnom vremenu. Mobilisis razvija segment specijalizirane elektroničke opreme sa značajnim udjelom inovacija, projektiranja i razvoja namijenjene prvenstveno M2M (Machine-to-Machine) i IoT tržištu. Ključna komponenta naše konkurentske prednosti je vlastiti razvoj proizvoda koji omogućuje maksimalnu prilagodbu specifičnim korisničkim potrebama.

Galerija slika


Osnovne informacije

33760705978
Varaždinska ulica 8, II.odvojak, Jalkovec, 42000 Varaždin
+385 (42) 311 777
+385 (0) 42 493 955
Krešimir Meštrić
Danijela Habunek

Informacije

2005
53
9
2100000
-800.000
22300000
1000000
Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Albanija, SAD, Poljska, Austrija, Češka, Francuska, Nizozemska, Slovačka, UK, UAE, Australija
 • Ricardo d.o.o.,
 • Ralu Logistika d.o.o.,
 • Zagrebtrans d.o.o.,
 • Jambrek transporti d.o.o.,
 • LA LOG d.o.o.,
 • Tegra d.o.o.,
 • G.P.P. Mikić d.o.o.,
 • PZC Varaždin d.d.,
 • GP Krk d.d.,
 • INA d.d.,
 • Gumiimpex-GRP d.d.,
 • Podravka d.d.,
 • Hrvatski Telekom d.d.,
 • Hrvatske šume d.o.o.,
 • Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.,
 • Crtorad d.o.o.

Proizvodi i usluge

Fleet management sustav (Mobilisis)

Fleet management sustav (Mobilisis)

Mobilisis sustav je inteligentni sustav za upravljanje, optimizaciju, nadzor i administraciju...

Fleet management

Backend: • Web API 2.0 RESTfull web services, • WebSockets, • MQTT

Frontend: • HTML 5 + CSS 3 • BackboneJS, • RequireJS, • Handlebars templates, • WebSockets, • MomentJS date and time manipulation, • MathJS

Svjedoci smo trenda, da objekti u našoj okolini postaju čimbenici utjecaja na naš život, poboljšavaju kvalitetu našeg života, brinu o okolini, grade virtualnu mrežu u kojoj čovjek uživa u pogodnostima konzumacije informacija i pomoći koje su pažljivo odabrane i ciljane na konzumenta u najpovoljnijem trenutku - stvarne potrebe. Pri tome će razvoj senzora, telekomunikacijskih metoda i internet aplikacija i u najnovije vrijeme mobilnih uređaja odigrati presudnu ulogu u konzumacijskom trendu. Umrežavanje različitih stvari npr. vozilo / prometnica / kuća / kućanski aparat itd. stvorit će inteligenciju koja će multiplicirati efekte pojedinačnog djelovanja. Tvrtka IHS Technology predvidjela je da će godišnja ulaganja u projekte pametnih gradova s trenutačnih milijardu globalno narasti na 12 milijardi američkih dolara do 2025. Hrvatski gradovi i Mobilisis zasigurno će dati svoj doprinos jačanju takve statistike.

Naši zaposlenici su nositelji svih aktivnosti i glavni faktor konkurentske prednosti na sve zahtjevnijem i sve većem tržištu na kojem poslujemo. Motivacija svakodnevnim poslovnim izazovima i ujedinjenje zaposlenika u naporu da se trajno ispune svi ciljevi kompanije, potrebe i očekivanja kupaca, poslovnih partnera i šire društvene zajednice, omogućava inovativnost te vrhunsku razinu kvalitete proizvoda i usluga. Karijera u Mobilisisu, nudi sjajnu radnu okolinu te izvrsne mogućnosti za uspješnu budućnost kroz profesionalni i osobni razvoj u tvrtki. Mobilisis ulaganje u znanje smatra investicijom u razvoj poslovanja koja se višestruko vraća. Tim smo obrazovanih i predanih profesionalaca koji svojim entuzijazmom, željom za kvalitetom i izvrsnošću doprinosimo rastu Mobilisisa sve ove godine. Mobilisis ima trajno otvorena vrata onim pojedincima koji sebe smatraju ambicioznima i odgovornima, vrijednima i radišnima, predanim radnicima i otvorenima, željnima daljnjeg profesionalnog usavršavanja. U Mobilisisu vas očekuje sigurno radno mjesto, ugodna i prijateljska radna atmosfera te zanimljivi radni zadaci. Naš tim već godinama niže uspjehe, koji su rezultat kontinuiranog ulaganje u profesionalni razvoj svih zaposlenika, kao i usavršavanje u dinamičnom poslovnom okruženju.

Mobile solutions, Custom software, IT infrastructure, Internet of Things, Industry 4.0

Nagrade, priznanja, certificati

 • 2008. - Teslino srebrno jaje – Najbolji hrvatski inovativni ICT projekt - MOBILISIS Fleet Management sustav 
 • 2010. - VentureXchagne South East Europe 2010 Competition
 • 2011. - MOBILISIS-u 7. mjesto Hrvatskog kvocijenata inovativnosti
 • 2015. - Medalja grada Varaždina - Izuzetni doprinos na području razvoja informatičke infrastrukture za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka

Intervju

 1 nova

INTERVJU: RANKO RODIK, Sales manager

1. Koje su glavne prednosti vaše tvrtke u razvoju i implementaciji Mobilisis rješenja?

Tvrtka se od samih početaka (2006. godina) bavi telemetrijom, najviše u vozilima. Naša osnovna zadaća je staviti mjerljive parametre u Internet - on-line. Desetogodišnji razvoj i ulaganje u Mobilisis Cloud infrastrukturu za estimaciju, prijenos, pohranu i prezentaciju podataka putem interneta naš je najveći temelj za razne IoT projekte, od kojih su  za sada u najvećoj primjeni Fleet Management i Smart parking rješenja. U Fleet Management dijelu držimo najveće prijevozničke tvrtke u Hrvatskoj, ali i druge velike kompanije s velikim flotama vozila. Mobilisis sustav nudi kompletno rješenje upravljanja voznim parkom, podršku i razvoj prilagođen potrebama klijenata. Trenutno je u sustavu više od 18 000 vozila pod praćenjem. Koristi koje klijenti imaju su brojne, a neke od njih su brže upravljanje voznim parkom, sigurnije upravljanje poslovnim procesima, kvalitetnije upravljanje troškovima u realnom vremenu te nadzor vozila u bilo kojem trenutku.

2. Možete li predstaviti kompetencije vašeg Tima i zašto je baš vaša tvrtka prava adresa za sustav administracije i upravljanja voznim parkom?

U Mobilisisu je danas zaposleno više od 50 obrazovanih i predanih profesionalaca koji svojim entuzijazmom, željom za kvalitetom i izvrsnošću doprinose rastu Mobilisisa sve ove godine. Gotovo polovica zaposlenika u Mobilisisu, zaposlena je u odjelu razvoja hardware-a i software-a čime možemo odgovoriti i na najzahtjevnije potrebe korisnika.

3. Koje su glavne komparativne prednosti vašeg rješenja u odnosu na konkurenciju?

Glavne prednosti Mobilisis Fleet management sustava je vlastiti razvojni tim koji osigurava najkvalitetnije rješenje za najkompleksnije vozne parkove. WiGo, GPS uređaj koji je razvijen od strane Mobilisisa osmišljen je upravo radi nepostojanja kvalitetnog rješenja na tržištu. Pomoću WiGo-a dobiva se mnogo telemetrijskih informacija i podataka iz vozila i strojeva koje standardne GPS jedinice koje se nude na tržištu, ne mogu slati radi ograničenosti u primjeni. Drugi aspekt je brzina kalkulacija podataka iz sustava gdje Mobilisis platforma u pozadini konstantno kalkulira dobivene informacije i pretvara ih u izvještajnu strukturu čime je vrijeme čekanja na dobivanje tražene informacije iz sustava svedeno na minimum. Treća razina je integracija s drugim sustavim gdje Mobilisis portal može prihvaćati i prosljeđivati informacije u drugi sustav. Mobilisis je SAP partner, lako se povezuje s drugim ERP sustavima te sa ostalim sustavima koji nude mogućnosti međusobne integracije.

4. Na kojoj tehnologiji se bazira vaše rješenja i na koji način je riješen sigurnosni aspekt?

Tehnologija na kojoj se bazira naše rješenje je ASP.NET s Java skriptom. Sigurnosni aspekt je riješen https protokolom. Prijava na portal se vrši putem autentifikacije pomoću jedinstvenog ključa za svakog korisnika.

5. Koliko traje implementacija rješenja, koji su glavni benefiti za korisnika i na koji način se pruža korisnička podrška/održavanje/update nakon implementacije?

Implementacija rješenja ovisi o kompleksnosti voznog parka te zahtjevima korisnika. Instalacija sustava u vozilo može trajati od pola sata pa sve do nekoliko sati po vozilu. Mobilisis ima vlastiti tim za instalacije koji svojim dugogodišnjim znanjem taj proces svodi na minimum. Također imamo organizirani tim korisničke podrške. Na jednom mjestu se zaprimaju svi zahtjevi za intervenciju, evidentiraju se u bazi i određuju postupci za rješavanje problema. U Podršci rade kvalificirani djelatnici koji su osposobljeni za rad s opremom i programima isporučenim od strane Mobilisisa. Svi postupci primijenjeni u rješavanju kvara ili problema evidentiraju se i čine bazu znanja koja služi za lakše dijagnosticiranje i brže otklanjanje sličnih kvarova u budućnosti. Servis raspolaže s rezervnim dijelovima, alatom i školovanim kadrovima te vozilima, a sve kako bi mogao pravovremeno reagirati na svaku poteškoću. Odjel razvoja svakodnevno brine o ispravnom funkcioniranju sustavu te mjesečno ažurira portal. Mobilisis korisnici najčešće niti ne primijete da se sustav ažurirao osim ako su u opticaju nove funkcionalnosti o kojima su korisnici pravovremeno obaviješteni.

6. Postoje li neki preduvjeti za implementaciju i kako se rješenje „spaja“ s postojećim sustavima?

Jedinstvena karakteristika Mobilisis sustava leži u činjenici da ne zahtijeva nikakav softver, karte ili posebnu konfiguraciju. To znači da možete vidjeti poziciju svih svojih vozila u realnom vremenu, bilo kada, s bilo kojeg računala ili mobitela spojenog na Internet, na način da se jednostavno logirate na našu web stranicu koristeći se korisničkim imenom i lozinkom. Web portal je dostupan s bilo kojeg web-preglednika. Uz pomoć različitih modula korisnik dobiva uvid u stanje svoje flote, neovisno o tome radi li se o floti male tvrtke ili velike transportne tvrtke s nekoliko stotina vozila. Za svaki se korisnički račun u sustavu Mobilisis može odrediti pravo pristupa samo onim podacima koji su potrebni za obavljanje posla. Različite razine pristupa podrazumijevaju ograničavanje skupa vozila koje korisnik vidi u aplikaciji i skupa operacija koje korisnik može obavljati na sustavu. Korisnik može unositi ili iznositi podatke. Mobilisis nudi integracije s drugim sustavima na zahtjev, a ovisno o željama klijenta.

7. Istaknite još neke ključne karakteristike vašeg rješenja.

Ključne karakteristike Mobilisis Fleet management sustava su automatska izrada putnih računa, integracija s digitalnim tahografom vozila, ponuda osiguranja (putem sustava može se zatražiti i obnoviti polica osiguranja), napredno izvještavanje u DX formatu, povezanost radnih procesa kroz elektronske radne naloge i pregled odrade radnih naloga u realnom vremenu uz istovremeno skraćivanje valute plaćanja pomoću e-dokumenta. Mobilisis portal konstantno se razvija te smo tijekom prošle godine osvježili izgled dijela portala, taj proces će se nastaviti i tijekom ove godine što će zajedno s dodatkom novih ključnih funkcionalnosti dodatno učvrstiti našu vodeću poziciju u Fleet management sustavima.

Popis IT tvrtki u Hrvatskoj

wk

Projekt WHOisWHOinIT je on-line platforma za detaljnu prezentaciju tvrtki, proizvoda, usluga i ljudi povezanih s hrvatskom IT industrijom.

 

Izjava o privatnosti

Kontaktirajte nas

Nositelj projekta za EMEA regiju

VIDI-TO d.o.o. Zagreb, Croatia, tel ++385 01 3096 676, fax ++385 01 3096 675
info@whoiswhoinit.com
Whoiswhoinit.com zaštićen je trademark. Sva prava su pridržana.
Luxembourg, EU

Newsletter

Primajte najnovije vijesti iz IT svijeta ....
I agree with the Privacy policy