Imate pitanje?  Kontaktirajte nas na: info@whoiswhoinit.com 

RIS d.o.o.

Kastav Pilepčić 10, 51215 Kastav

Detalji

RIS d.o.o. je tvrtka koja se bavi projektiranjem, razvojem i održavanjem poslovnih softvera. 

Tijekom više od 25 godina, brendirali smo se kao softverska tvornica koja svoje poslovanje temelji na proizvodnji i implementaciji vlastitih poslovnih rješenja. Naša najveća snaga su ljudi. Kroz naših 25 godina, u tvrtci je bilo zaposleno preko 100 visokoobrazovanih djelatnika, a surađivali smo s više od 7.000 međunarodnih korisnika. Naša filozofija od osnutka je ista: imati zadovoljne djelatnike koji stvaraju kvalitetna rješenja za zadovoljne korisnike. Svoje poslovanje razvijali smo u skladu s potrebama tržišta, s fokusom na uporabu i razvoj najnovijih tehnologija. Započeli smo izradom projekata za informacijske sustave, a potom smo se usmjerili ka izradi specijaliziranih softvera po narudžbi i razvoju softvera po principu „ključ u ruke“. Uz softvere po narudžbi velikih kompanija, zadnjih smo se 15-ak godina fokusirali i na razvoj generičkih poslovnih softverskih proizvoda za širu primjenu.

Galerija slika

Perino Krneta, direktor Hari Zamlić, konzultant

Osnovne informacije

77917801452
Pilepčić 10, 51215 Kastav
info@ris.hr
051 687 500
051 687 501
Perino Krneta
Hari Zamlić

Informacije

1993
38
Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, SAD, Finska, Mađarska, Litva, Slovačka

Faros, reference

 • Hrvatska radiotelevizija
 • GPZ Opskrba d.o.o. Zagreb
 • Energo d.o.o. Rijeka
 • KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka
 • Rijeka sport d.o.o.
 • Rumat d.o.o. Rijeka
 • Elektrometal d.d. Bjelovar
 • Komunalac d.o.o. Otočac
 • Gacka d.o.o. Otočac
 • OTP Tržnica d.o.o. Karlovac
 • Bilić-Erić d.o.o. Sesvete

Ensolva, reference

 • Podravka d.d.
 • Hrvatska poštanska banka d.d.
 • Croatia osiguranje d.d
 • PIK Rijeka d.d.
 • JGL d.d.
 • Cimos
 • Hrvatska lutrija d.o.o.
 • FINA
 • Adriatic Gate Container Terminal
 • Zračna luka Pula
 • Grad Poreč
 • Grad Kastav
 • Grad Opatija

Proizvodi i usluge

Faros (RIS)

Faros (RIS)

U RIS-ovoj ponudi rješenja u „Oblaku“, posebno mjesto zauzima FAROS, ERP Billing sustav za...

BS - Billing system

Ensolva (RIS)

Ensolva (RIS)

Ensolva je full B2B sustav za podršku svim procesima i sudionicima...

CS - Custom software

Oracle baza podataka, PL/SQL, PHP, Java, Javascript, Thin@ (RIS-ovo softversko rješenje koje omogućuje pretvaranje desktop aplikacija u SaaS poslovne Internet aplikacije), Clarion

Naša je vizija na tržištu regije, ali i šire, kvalitetnim i pouzdanim poslovnim rješenjima te vrhunskim uslugama istaknuti se kao informatički partner broj jedan.

Ključni faktor za uspjeh su ljudi. Zapošljavamo preko 35 ICT eksperata koji posjeduju niz stručnih certifikata i kontinuirano ulažu u svoje usavršavanje i napredak. Osim informatičkih znanja, naši se djelatnici specijaliziraju i za poslovne procese koji podržavaju naša rješenja. Po načelu timskog rada i dijeljenja znanja, svi članovi tima spremni su u bilo kojem trenutku preuzeti različite radne zadatke.

Enterprise Resource Planning, Corporate performance management, Mobile solutions, Custom software, Human resources, Data warehouse, Business Intelligence, Document management, IT infrastructure, Warehouse management system, Protection & Control software, Billing system, GDPR, FinTech, Accounting software, Internet of Things, Ostalo

Nagrade, priznanja, certificati

Sva svoja rješenja, pa tako i Ensolvu, RIS je razvio po principima vlastite metodike MIRIS (Metoda Izgradnje i Razvoja Informacijskih Sustava). Od 2005. godine, MIRIS je prva i još uvijek jedina hrvatska metodika procesa razvoja softvera koja je nosilac prestižnog znaka “Izvorno hrvatsko“.

Nagrade:

 • Nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i JI Europi „Stvaratelji stoljeća“ (2017.)
 • Finale Zlatne košarice u kategoriji Tehnološki dobavljač godine (2017.)
 • HUP CROMA nagrada za menadžera godine, Mile Pavlić (2016.)
 • Posebno priznanje HGK Rijeka (2015.)
 • Priznanje Zlatna kuna (2014.)

Certifikati: ISO27001, ISO9001

Intervju

IMG 2235

RIS - kvaliteta i tradicija duža od 25 godina koja garantira uspjeh i zadovoljne klijente

INTERVJU: PERINO KRNETA, direktor RIS-a

1. Koje su glavne prednosti vaše tvrtke u razvoju i implementaciji softverskih rješenja?

RIS je poduzeće koje se bavi projektiranjem i razvojem poslovnih softvera već više od 25 godina, a čvrsti temelji tvrtke izgrađeni su prvenstveno na znanju njenih osnivača. Filozofija koju od prvog dana njegujemo je imati zadovoljne djelatnike koji stvaraju kvalitetna rješenja za zadovoljne korisnike, stoga se naši djelatnici konstantno educiraju te stoje na raspolaganju korisnicima tijekom cjelokupnog razdoblja suradnje. Kvaliteta naših proizvoda rezultat je vlastite metodike razvoja softvera pod nazivom MIRIS, prve i jedine hrvatske metodike razvoja koja je nositelj prestižnog znaka "Izvorno hrvatsko". S obzirom da se MIRIS već više od dva desetljeća uspješno koristi u praksi, jasno je da se radi o pristupu razvoju koji garantira uspjeh.

2. Možete li predstaviti kompetencije vašeg Tima i zašto je baš RIS prava adresa za sveobuhvatno poslovno rješenje?

Sva naša softverska rješenja razvijena su kroz dugogodišnju suradnju s uspješnim tvrtkama iz privatnog i javnog sektora te brojnim stručnjacima na područjima koja naši softveri podržavaju. Kako bismo svojim korisnicima pružili najbolje korisničko iskustvo, kontinuirano na raspolaganju stojimo za podršku oko korištenja softvera, ali tu smo i za savjete vezane uz same poslovne procese. Osim što su redom stručnjaci na području informatike, naši se djelatnici konstantno usavršavaju i na područjima koje naši softveri pokrivaju, a dodanu vrijednost našem timu daje i suradnja s konzultantima koji se mogu pohvaliti dugogodišnjim iskustvom i uspješnim karijerama. 

3. Na kojoj tehnologiji su bazirana vaša rješenja?

Gotovo sva naša rješenja rade u „Oblaku“, stoga ne iziskuju dodatna ulaganja u računalnu opremu i programe, već se softveri iznajmljuju za korištenje. Takvom se uslugom znatno smanjuju troškovi poslovanja, posebice inicijalna ulaganja. Budući da podaci nisu pohranjeni na računalu korisnika, aplikacijama je moguće pristupiti s bilo kojeg mjesta na kojem je dostupan internet, a sigurnost podataka je umnogostručena. Naime, podaci su pohranjeni na nekoliko poslužitelja smještenih na različitim lokacijama, što pruža iznimnu sigurnost i zaštitu podataka.

4. Na koji način je riješen sigurnosni aspekt aplikacija?

U razvoju svojih aplikacija, poseban naglasak stavljamo na sigurnost. Naša su rješenja većinom Cloud usluge, a podaci se čuvaju na serverima koji se nalaze na različitim lokacijama. Backup podataka radi se na dnevnoj bazi, stoga korisnici ne moraju brinuti da će izgubiti podatke u slučaju da dođe do kvara na njihovom računalu. RIS ima vlastiti podatkovni centar, u kojem se nalazi sva infrastruktura potrebna za rad aplikacije i u kojem se čuvaju svi podaci pohranjeni u aplikaciju. Naš podatkovni centar (ali i cijela tvrtka), zadovoljava najviše sigurnosne standarde, što potvrđuje i certifikat ISO 27001:2005.

5. Koliko traje implementacija rješenja (kako se određuju/biraju moduli za klijenta) i na koji način se pruža korisnička podrška/održavanje/update nakon implementacije?

Impementacija naših rješenja je brza i jednostavna: sam proces implementacije Ensolve, primjerice, traje svega 10-ak dana, u što je uključena i edukacija zaposlenika koji će koristiti sustav, dok trajanje implementacije FAROS-a ovisi o veličini sustava, stupnju integracije i eventualnim migracijama podataka iz postojećih sustava. Moduli koje će pojedina tvrtka koristiti određuju se analizom korisničkih potreba i zahtjeva, a kako bi digitalna transformacija imala što manji udar na poslovanje, naši se softveri mogu uvoditi i postupno pa je tako u početku mogu koristiti npr. pojedine grupe zaposlenika, nakon čega se primjena postupno širi na ostatak poduzeća. Naša je korisnička podrška na raspolaganju svakim radnim danom od 8 do 16 sati, putem telefona ili e-maila, a u slučaju da se analizom utvrdi da u poduzeću postoje specifične potrebe, sustave je moguće proširiti i novim funkcionalnostima.

6. Koje su glavne komparativne prednosti vaših rješenja u odnosu na konkurenciju?

Kao najznačajniju komparativnu prednost naših softverskih rješenja istaknuo bih fleksibilnost. Mogućnost i želja za nadogradnjom sustava prema potrebama korisnika svakako je ono što nas ističe u odnosu na konkurenciju. Naša se rješenja lako prilagođavaju svakom obliku poslovanja, neovisno o veličini i djelatnosti poduzeća te se kontinuirano unaprjeđuju u skladu s potrebama korisnika. Dodanu vrijednost svemu tome svakako daju dostupnost i ažurnost korisničke podrške: naši se djelatnici konstantno educiraju na područjima koje naša rješenja pokrivaju pa tako, osim same pomoći oko korištenja softvera, svojim korisnicima nudimo i konzultantske usluge, što zapravo nije uobičajena praksa.

 

Popis IT tvrtki u Hrvatskoj

wk

Projekt WHOisWHOinIT je on-line platforma za detaljnu prezentaciju tvrtki, proizvoda, usluga i ljudi povezanih s hrvatskom IT industrijom.

 

Izjava o privatnosti

Kontaktirajte nas

Nositelj projekta za EMEA regiju

VIDI-TO d.o.o. Zagreb, Croatia, tel ++385 01 3096 676, fax ++385 01 3096 675
info@whoiswhoinit.com
Whoiswhoinit.com zaštićen je trademark. Sva prava su pridržana.
Luxembourg, EU

Newsletter

Primajte najnovije vijesti iz IT svijeta ....
Slažem se sa Uvjeti privatnosti